Radyoloji

Branşlarımız

Radyoloji

Hastanemiz radyoloji bölümünde tüm radyolojik işlemler 7 gün 24 saat yapılmaktadır. Radyoloji birimimizde1.5 TESLA MR, Bilgisayarlı Tomografi, Dijital Röntgen, Mamografi ve Renkli Doppler Ultrasonografi eşliğinde tanı ve tedavi işlemleri yapılmaktadır.

1,5 TESLA MR

1.5 Tesla GE Explorer MR cihazı, 18 kanallı yeni flex coilleri, yapay zeka destekli yeni yazılımlarıyla daha kısa zamanda, yüksek çözünürlüklü görüntüleri ve tüm vücutta uygulanabilen difüzyon uygulamaları gibi yeni fonksiyonel sekanslarıyla tanıda yeni bir dönem başlatmaktadır.

Çekim sürelerinin kısalmasıyla hasta konforu artmış, genel durumu bozuk hastalarda nefes tutmadan daha net görüntülerle kolanjiografi, anjiografi ve ürografi yapabilir hale gelmiştir. Meme MR tetkik süresi 45 dakikadan 20 dakikaya inmiş, endorektal coil uygulanmadan Multiparametrik Prostatik MR tetkikleri yapılmaya başlamıştır. Onkoloji hastalarında tüm vücut MR tetkiki yapılarak metastaz taraması kolaylaşmıştır.

MR ambians uygulaması ile rahatlatıcı ses ve ışık görselleri yaratılmış, hastanın isteğine göre makine gürültüsü azaltılabilir hale gelmiştir.

Renkli Doppler USG

Doppler Ultrasonografi yöntemi ile damarların veya organların kan akımını inceleyebiliriz. Doppler Ultrasonografi ile Kol ve bacak damarları, Karaciğeri besleyen damarlar, böbreği besleyen damarlar, Boyun damarları, Gebelerde anneye ve fetüse ait damarlar, erkeklerde testisleri besleyen damarlar, Gözü besleyen damarlar, Vücudun herhangi bir bölgesinde oluşan bir kitlenin damarlanması incelenebilir.

64 Kesit Bilgisayarlı Tomografi

Bilgisayar sistemi ve  röntgen tüpünden oluşan bu cihaz, İnsan vücudunu baştan ayağa kadar yaklaşık 17 saniyede ayrıntılı bir şekilde tarayabilir. Bu tarama sonucu elde edilen görüntülerden de değişik planlarda iki boyutlu ve üç boyutlu görüntüler elde edilmektedir.

Dijital Röntgen

Hastanemizde, yapay zeka destekli GE Tempo Pro Dijital Röntgen cihazı kullanılmaktadır. Yüksek dedektör teknolojisi sayesinde en az X-ışını kullanarak en iyi görüntüleri alan Dijital Röntgen cihazımız ayrıca yapay zeka desteği ile bazı acil hastalıkların teşhisinde doktorlara erken uyarı vermektedir. Dijital Röntgende görüntüler bilgisayar ortamına kaydedilir ve görüntüler üzerinde ayrıntılı değerlendirme yapılır. Ayrıca sonuçlar dijital ortama aktarıldıktan sonra hasta, sonuçlarına dünyanın her yerinden ulaşabilir.
 

Dijital Mamografi

Digital Mamografinin inceleme süresi kısadır. Çekimden sonraki 1 dakika içinde görüntüler ekrandan izlenebilir.  Radyasyon dozu klasik mamografiden daha düşük, görüntü kalitesi daha yüksektir.  Meme kanserinin elle tespit edilemeyen çok küçük kitlelerinin erken evrede tespit edilmesine yardımcı olur.  40 yaşını geçmiş kadınlara her yıl tarama amaçlı önerilir.